googlef23b7234672601bb.html
 
Seramai 327orang sudah membuat extra income RM2,500 sebulan dan juga seramai 52 orang juga telah
berjaya membuat extra income melebihi RM30,000 dengan menjual SugarBomb
download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa

STATISTIK BUMIPUTERA

Bagi kebanyakan rakyat Malaysia, mereka sering merasakan yang kaya akan semakin kaya dan yang miskin semakin miskin. Perkara ini dibuktikan melalui 2018 Pew Global Survey yang menyatakan 77% rakyat Malaysia merasakan jurang pendapatan merupakan satu masalah besar di Malaysia.

Jika dilihat kepada bilangan penduduk berpendapatan sederhana pula, ianya meningkat daripada kurang 2 juta penduduk rakyat Malaysia yang berpendapatan  sederhana pada tahun 1995 kepada hampir 3 juta penduduk yang berpendapatan sederhana pada tahun 2016.

YANG BERPENDAPATAN SEDERHANA

KEPENTINGAN PRODUK SUGARBOMB KEPADA PENGGUNA TERUTAMA KEPADA PENGGUNA PENDAPATAN SEDERHANA

MINDSET YANG SILAP

 • Memberikan  pendapatan tambahan dan alternatif kepada penguna berpendapatan sederhana yang berminat untuk menambah pendapatan mereka

 • Mewujudkan peluang pekerjaan, dan sekaligus dapat menyelesaikan masalah pengangguran yang berlaku di Malaysia.

 • SugarBomb membantu pengguna yang berminat dengan menganjurkan Program Keusahawanan, supaya pengguna mempunyai ilmu asas tentang perniagaan.

 • Dapat membantu Negara untuk merapatkan jurang statistik rakyat yang berpendapatan sederhana dengan rakyat yang berpendapatan tinggi.

SETIAP PERMULAAN PERNIAGAAN

MEMERLUKAN MODAL YANG BESAR

 • Anda perlu ingat, tidak semua perniagaan bermula dengan memerlukan modal yang besar.

 • Statistik menunjukan hampir 80% anak muda dan penguna di Malaysia mempunyai idea serta minat untuk berniaga dan menambah pendapatan, akan tetapi kesemua minat serta idea mereka terhenti disebabkan mereka tiada budget atau modal yang besar.

MASALAH YANG SELALU DIHADAPI OLEH PENGGUNA

yang ingin menambah pendapatan tetapi tidak mempunyai modal yang besar dan bajet yang rendah

Sebagai mereka yang tergolong di kalangan kelas pertengahan di Malaysia, percaturan ekonomi untuk golongan ini agak mencabar di tahun 2019. Maka, sangat penting untuk penguna berpendapatan  sederhana atau pertengahan mencari alternatif untuk menambah pendapatan mereka. Ini antara masalah-masalah yang berlaku kepada pengguna di Malaysia.

KEUNTUNGAN KEPADA PENJUAL DAN PEMBELI PRODUK SUGARBOMB

KEPADA PENJUAL:

 • Memberikan ruang kepada penjual untuk meningkatkan taraf hidup mereka.

 • Penjual dapat menjual product SugarBomb tanpa sebarang ragu atau risau tentang bahan-bahan yang digunakan.

 • Dapat menambah ilmu tentang perniagaan secara percuma dengan kelas serta Program Keusahawanan yang dianjurkan oleh SugarBomb.

KURANG PENDEDAHAN DAN ILMU TENTANG BISNES DAN PERNIAGAAN

 • Kurangnya ilmu tentang bisnes akan menyebabkan antara punca utama masalah yang berlaku seperti masalah di atas.

 • Bersama SugarBomb, kami akan cuba membantu dan membimbing tentang asas bisnes dan cara yang mudah untuk memulakan perniagaan tanpa pening memikirkan tentang modal yang besar.

 • SugarBomb akan membantu penguna dan anak muda yang betul berminat dan melahirkan mereka menjadi usahawan yang berjaya.

KEPADA PEMBELI:

 • Membantu dan membeli produk barangan Muslim.

 • Tiada bahan-bahan yang tidak dibenarkan di sisi Islam.

 • Produk wangian yang boleh dipakai dimana-mana sahaja serta mesra solat.

 • Dapat menikmati dan merasai kualiti produk bertaraf antarabangsa pada harga yang mampu milik.

KURANG PENDEDAHAN DAN ILMU TENTANG BISNES DAN PERNIAGAAN
 • Kurangnya ilmu tentang bisnes akan menyebabkan antara punca utama masalah yang berlaku seperti masalah di atas.

 • Bersama SugarBomb, kami akan cuba membantu dan membimbing tentang asas bisnes dan cara yang mudah untuk memulakan perniagaan tanpa pening memikirkan tentang modal yang besar.

 • SugarBomb akan membantu penguna dan anak muda yang betul berminat dan melahirkan mereka menjadi usahawan yang Berjaya.

Ricky

“Impian memiliki rumah sendiri bukan lagi hanya impian dan angan-angan. Kini kami sekeluarga hidup lebih selesa dan tidak perlu risau tentang masalah kesempitan kewangan dengan menjana pendapatan bersama SugarBomb sebanyak RM 194k dalam masa sebulan. ”

Fatinny

“Dulu hanya mampu berangan dan lihat dari TV sahaja. Tetapi sekarang melancong ke luar negara itu seperti rumah kedua dan kami berniat untuk membuka syarikat dan menjual produk di sana. Saya menjana pendapatan bulanan bersama SugarBomb sebanyak RM 276k. Semua nya terima kasih kepada anda”

SULTANA BANU

“Saya seorang suri rumah yang mampu menjana pendapatan bulanan bersama SugarBomb sebanyak RM 61k dan juga tercalon diantara usahawan terbaik di Malaysia”

Ini antara kata-kata Reseller dan Exclusive Partner SugarBomb yang sangat gembira dengan perubahan dari pelbagai sudut hidup mereka ke arah lebih baik selepas mereka menjadi keluarga SugarBomb.

10000
SugarBomb telah membantu hampir

Mari bersama sertai Keluarga SugarBomb. Kita akan bersama-sama mencapai impian masing-masing dan melebarkan Empayar SugarBomb di seluruh dunia. Jangan lepaskan peluang yang terbaik yang pasti akan mengubah kehidupan anda ke arah lebih baik.

Reseller di seluruh Malaysia, untuk mengubah nasib mereka dan mencapai impian yang mereka hanya anggap angan-angan dan mustahil.
download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa
AL HIJRAH.jpg

Mudahnya Berniaga Bersama SugarBomb

 

6 November 2019

TV AL - HIJRAH

SugarBomb Spot & Win

23 April 2019

SURAT KHABAR KOSMO
SURAT KHABAR HARIAN METRO

CEO SUGARBOMB

26 April 2019

2 WEB.jpg
SURAT KHABAR UTUSAN MALAYSIA

CEO SUGARBOMB

2 MEI 2019

3 WEB.jpg

CEO SUGARBOMB

23 JULAI 2019

SURAT KHABAR SINAR HARIAN
ERA LOGO.jpg
RADIO ERA

IKLAN DI RADIO ERA FM

OKTOBER 2019

NOVEMBER 2019

zayan_fm (1).png
RADIO ZAYAN

IKLAN DI RADIO ZAYAN FM

NOVEMBER 2019

KEKURANGAN PENGALAMAN:

 • Memang tak dinafikan kebanyakan prospek akan mengalami masalah yang sama ini dalam memulakan perniagaan.

 • Tetapi masalah ini akan dapat diselesaikan bersama Team SugarBomb, kerana SugarBomb akan membantu prospek yang tiada pengalaman dalam bisnes dengan membekalkan ilmu tentang bisnes dan juga menganjurkan Program Keusahawanan SugarBomb.

 • Akan tetapi apabila telah  berjaya. Segala kesusahan ini akan menjadi kemanisan akhirnya.

TIADA MASA:

 • Ini juga adalah masalah utama yang selalu dihadapi oleh majoriti prospek. Bersama SugarBomb, kami tidak meletakkan had masa kepada prospek. Masa dan cara menjual terpulang kepada prospek mengikut kreativiti mereka.

 • Dengan ini masa bersama keluarga dan jika prospek ada kerja yang tetap pun tiada masalah.

MASALAH - MASALAH YANG

SELALU DIHADAPI OLEH MAJORITI

MASALAH KEWANGAN/PENDAPATAN PROSPEK

 • Ini adalah masalah terbesar dan sering menghantui kebanyakkan prospek. Masalah ini selalu dikaitkan dengan tiada modal untuk memulakan perniagaan.

 • Di SugarBomb, masalah ini tidak akan timbul dan tidak mustahil untuk dapat diselesaikan terus. Kerana SugarBomb menawarkan pakej-pakej permulaan kepada reseller-reseller SugarBomb dengan modal yang rendah dan berpatutan.

 • Terdapat ramai juga reseller-reseller SugarBomb yang berjaya mengubah nasib mereka di dalam masalah kewangan dan sekaligus mengubah hidup mereka dan keluarga dengan lebih selesa.

"MENARIK TAK?"
download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa
SEBAB DAN JAWAPAN KENAPA PERLU SERTAI SUGARBOMB
 • Dapat membantu menyelesaikan masalah pengangguran di Negara.

 • Membantu prospek untuk menjana pendapatan tambahan dan sekaligus dapat mengurangkan masalah kewangan yang dihadapi prospek.

 • Menawarkan harga modal yang rendah, dan mampu kepada hampir kesemua prospek.

 • Menyediakan platform untuk memudahkan prospek dan membantu dari segi cara bisnes dan juga cara marketing dan promosi untuk jualan product Sugarbomb.

 • Sugarbomb akan membimbing dengan memberikan nasihat serta menganjurkan Program Keusahawan SugarBomb yang akan menaikkan ilmu prospek tentang perniagaan.

download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa

“ANDA HANYA SELANGKAH, DARI MENGUBAH NASIB HIDUP ANDA SELAMANYA"

PROFIT

“Keuntungan yang prospek boleh jana dalam tempoh sebulan sehingga RM3000++ hanya dengan menjual produk wangian SugarBomb”

REPEAT CUSTOMER:

“Sugarbomb mempunyai ramai pelanggan setia yang sentiasa yakin dan percaya akan kualiti produk keluaran SugarBomb”

DEMAND IN RETAILS:

“Prospek tidak perlu risau, kerana SugarBomb mempunyai permintaan yang tinggi oleh pelanggan. Di atas sebab produK yang berkualiti serta harga mampu milik”

PRODUK MAMPU MILIK

Produk-produk yang dikeluarkan oleh SugarBomb semuanya berharga mampu milik. Ini kerana pihak SugarBomb amat menitik-beratkan soal harga jualan untuk memastikan pelanggan dapat merasai kualiti produk bertaraf antaranbangsa tanpa perlu bimbang akan menjadi beban kepada ekonomi mereka.

PENGGUNA YANG SEMAKIN MENINGKAT
 • Prospek tidak perlu kerana pengguna yang semakin meningkat dan beralih-arah memilih SugarBomb kerana kualiti produk yang bagus serta harga mampu milik.

 • Ini juga membuka peluang kepada prospek kerana pasaran bisnes semakin meluas serta mudah untuk mencari pelanggan / pengguna.

SERVIS YANG BAGUS SERTA KEKUATAN TEAM SYARIKAT
CARA JUALAN YANG LUAS DAN MUDAH

“Prospek tidak perlu risau, kerana SugarBomb mempunyai permintaan yang tinggi oleh pelanggan.Di atas sebab product yang berkualiti serta harga mampu milik”

 • Khidmat pelanggan dan staff HQ SugarBomb yang sentiasa membantu prospek dengan segala pertanyaan yang diajukan dengan memberikan update-update terkini kepada prospek. Supaya prospek kekal mendapat info-info terkini daripada pihak HQ SugarBomb.

 • Kekuatan team syarikat mempunyai kilang bertaraf GMP dan mempunyai sistem operasi yang baik bersama reseller.

PENGALAMAN RESELLER YANG TELAH BERJAYA MENJADI 'EXCLUSIVE PARTNER'
VIDEO LAUNCHING AIR FRESHENER DI MANCHESTER, UNITED KINGDOM

SEBAB-SEBAB WAJIB KENAPA PERLU MENJADI RAKAN NIAGA SUGARBOMB:

MUDAH & HANYA MEMERLUKAN MODAL YANG RENDAH SERTA MAMPU MILIK

 • Cara jualan yang mudah bersama SugarBomb. Terpulang kepada reseller ingin menjual secara direct selling ataupun dilaman Web jualan seperti Lazada dan Shopee.

 • SugarBomb menawarkan modal permulaan perniagaan yang rendah dan menyediakan pakej-pakej yang pelanggan boleh pilih mengikut kesesuaian modal mereka.

KUALITI PRODUK YANG BERTARAF ANTARABANGSA

 • SugarBomb mempunyai kilang pergeluaran bertaraf GMP dan menawarkan kualiti produk yang bertaraf antarabangsa dengan harga yang rendah serta mampu milik.

PELAN MARKETING YANG HEBAT

 • Cara marketing yang bijak dan hebat daripada SugarBomb sangat membantu kepada reseller kami untuk mempromosikan produk dan membantu jualan mereka.

 • Team marketing SugarBomb juga akan membantu dengan memberikan gambar-gambar untuk mempromosikan produk serta memberikan ayat copy writing sebagai panduan kepada reseller.

DEMAND IN RETAILS

 • SugarbBomb ialah produk dan branding yang sudah dikenali ramai dan sudah ada demand retails yang tetap daripada customer SugarBomb.

 • Reseller-reseller Sugarbomb tidak perlu risau, kerana SugarBomb pasti akan ada customer yang tetap dan mencari SugarBomb.

REKA BENTUK PRODUK SUGARBOMB
TEKNOLOGI MESIN PEMBUATAN MINYAK WANGI
RESELLER RESTOCK PERFUME
BANCUHAN PERFUME
download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa

FAEDAH YANG TERDAPAT DAN BAGUS JIKA BERKERJASAMA BERSAMA SUGARBOMB:

MENGUNTUNGKAN

 • SugarBomb menawarkan harga jual kami kepada reseller-reseller dengan harga yang istimewa dan yang pasti nya sangat menguntungkan kepada reseller SugarBomb.

 • Boleh mendapatkan keuntungan serta balik modal dalam masa sebulan jualan.

TRUSTED PRODUK

 • Produk yang dikeluarkan daripada SugarBomb kesemuanya yakin dan pasti tidak mengunakan bahan-bahan yang berunsurkan haiwan serta yang tidak dibenarkan didalam islam.

 • Produk daripada 100% Bumiputra serta 100% Produk Muslim.

KELAS BIMBINGAN

 • SugarBomb akan membantu reseller-reseller SugarBomb dengan menyediakan kelas-kelas bimbingan secara percuma untuk membekal reseller dengan ilmu bisnes, dan sekaligus dapat membantu mereka dari segi promosi serta jualan mereka.

MISI DAN PANDANGAN MAJU KE DEPAN SUGARBOMB PADA TAHUN 2020

 “MISI DAN PANDANGAN MAJU KE HADAPAN IALAH ANTARANYA, SUGARBOMB AKAN MELAHIRKAN 10000 USAHAWAN SUGARBOMB DAN MENJADI PRODUK WANGIAN MAMPU MILIK NO 1 DI MALAYSIA”

Jika nak tahu lebih lanjut, Jom sertai dan menjadi ahli Keluarga SugarBomb bersama!

download-and-use-logo-whatsapp-png-clipa
photo_2020-01-06_12-01-17
photo_2020-01-06_12-00-23
photo_2020-01-06_12-00-32
photo_2020-01-06_12-00-52
photo_2020-01-06_12-01-05
photo_2020-01-06_12-00-45
1/1
MISI DAN PANDANGAN MAJU KE DEPAN SUGARBOMB
PADA TAHUN 2021

“MISI DAN PANDANGAN MAJU KE HADAPAN IALAH ANTARANYA, SUGARBOMB AKAN MELAHIRKAN 10000 USAHAWAN SUGARBOMB DAN MENJADI PRODUK WANGIAN MAMPU MILIK NO 1 DI MALAYSIA”

Dan jika nak tahu lebih lanjut, Jom sertai dan menjadi ahli Keluarga SugarBomb bersama!